MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 21º

El Temps Darrera previsió

Encara queda molt hivern, segons la Crema del Mai

www.andorradifusio.ad

A Canillo com cada 31 de gener la cremada d'un arbre revela quant hivern queda encara. Si nevarà més o farà més fred es pot saber segons la tradició observant l'estat del pi després de la cremada. El d'aquest any no ho ha fet del tot.

Amb la lectura del manifest els infants de Canillo han donat pas a la Crema del Mai, o Crema de la cua de gener, amb la qual pretenen allunyar el fred i el mal temps. Però, el pi no s'ha cremat sencer. Malgrat els esforços que hi ha posat el cònsol, Francesc Camp, que s'hi ha esmerçat de valent. D'aquesta tradició que fa molts anys es seguia a diferents punts del Principat n'eren els protagonistes els joves. Ells ens han explicat el perquè i quin ha estat el resultat de la crema d'aquest divendres.

La tradició s'ha anat transformant al llarg dels anys, però s'ha mantingut malgrat tot i cada 31 de gener no pot faltar la població més jove de la parròquia per cremar un arbre i veure quant hivern queda encara. I la millor manera de fer passar el fred que es resisteix a marxar com en aquest cas és menjar coca i beure una bona xocolata calenta.

Informa: Sílvia Mestre
Imate: Kevin Ribeiro