MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Enquesta: com han rebut les famílies les noves mesures a les escoles?

www.andorradifusio.ad

Bona part de les famílies consultades aquest dijous per RTVA es mostren favorables que els alumnes que fan primera ensenyança s'hagin de fer dos cribratges setmanals, com a mínim, per accedir al menjador escolar i a les activitats extraescolars. Opinen que la superació de la pandèmia mereix aquests sacrificis.

El cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar les noves mesures dimarts. Comporten dos cribratges setmanals per accedir al menjador escolar i a les activitats extraescolars. A més, hi ha el canvi de protocol d'aïllament, ja que a partir d'ara les classes d'alumnes fins a 11 anys s'hauran d'aïllar si hi ha un sol contagi. 

Les famílies enquestades opinen que toca "adaptar-se" i que "tot el que sigui millorar la situació" és positiu.  "S'ha de fer tot el que sigui necessari perquè els nens puguin seguir anant a l'escola i els pares, a la feina", declara una altra mare.

També és cert que hi ha famílies que mostren el seu malestar per com s'està gestionant la pandèmia. "Els pares hem de treballar, però els nens donen negatiu a les TMA i no poden anar a la ludoteca ni als extraescolars, es posen malalts amb angines o tenen gastroenteritis i ja és Covid".

Aquestes mesures entraran en vigor dilluns i tenen com a objectiu frenar els contagis entre la població escolar, actualment el focus d'aquesta darrera onada.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Ricard Tenza