MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Les entitats feministes reclamen més recursos per a l'atenció de les víctimes de violència de gènere vist l'augment de casos

www.andorradifusio.ad

Davant l'augment de casos de violència de gènere, les entitats feministes reclamen més recursos i personal format. El Govern ja s'hi ha reunit i s'ha compromès a posar a disposició més eines.

El servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere constata un augment molt important de casos i pronostica que el 2020 acabi amb les xifres més altes mai registrades. Davant aquesta problemàtica, que el confinament ha fet encara més patent, les entitats feministes reclamen més recursos en l'atenció a les víctimes, sobretot professionals.

"Ja hi havia violència de gènere abans i ara encara ha aflorat molt més tota aquella que potser no veiem fora del confinament. S'està demostrant que és un problema molt greu que tenim com a societat", adverteix la presidenta d'Acció Feminista, Antònia Escoda, qui a més creu que "tothom com a ciutadà ha de poder assenyalar i denunciar quan hi ha una sospita que hi hagi violència".

Stop Violències, que atén dones en situació de violència a través del telèfon 346 721, reclama jutjats especialitzats així com més sensibilització a serveis com l'hospital i la policia. Des de l'Associació de Dones ressalten que cal més formació en perspectiva de gènere, sobretot a l'escola i en tots els àmbits de l'administració.

Aquestes reivindicacions es van posar sobre la taula aquest dimecres en una trobada amb el Govern, que es mostra preocupat i preveu habilitar més eines, com avança el secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons.

S'està desenvolupant la llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació i en relació amb l'Observatori de la Igualtat, que és un dels projectes que contempla, es preveuen constituir les comissions de treball a mitjan setembre.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala-Kevin Ribeiro-Arxiu

3.234.143.26