MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

La reparació de l'esllavissada a la carretera del Bosquet a Anyós pot durar dies

www.andorradifusio.ad

Esllavissada aquesta matinada a la carretera que va cap a les urbanitzacions del Bosquet i el Cortalet, a Anyós, que ha obligat a tallar la carretera que connecta amb l'Aldosa. No s'han de lamentar danys personals i el comú ja obert un pas altern amb l'ajuda d'uns semàfors. La reparació de la via, però, trigarà unes setmanes. 

Dos quarts de sis del matí. Moment en què s'ha produït aquesta esllavissada que ha impactat de ple a la carretera que connecta Anyós amb l'Aldosa. No hi ha hagut cap persona ferida, però sí afectacions a dues vies. 

El principal problema és que ha caigut un volum important de terra i asfalt de la via que va cap a la urbanització del Bosquet fins a la carretera que connecta els dos pobles massanencs. Els equips tècnics han vingut a primera hora del matí amb l'objectiu de retirar tota aquesta runa.

Encara s'estan avaluant les possibles causes, però hi ha diversos elements sobre la taula. 

"És una carretera que té molts anys i a on també hi ha molt trànsit perquè s'ha fet una obra just al costat, però també hem de tenir en compte que a sota d'aquesta carretera hi ha una penya que és justament a on ha estat afectat aquest tram de carretera. Just al costat hi ha un mur, que no ha patit cap afectació"

Eva Sansa, cònsol major de la Massana

I s'hi afegeix la inestabilitat que pot donar-se en èpoques de canvis de temperatura. Cap al migdia s'ha fet caure el tram inestable i tot i que hi hagi un pas altern, la reparació total tardarà dies. 

"El que sí que sabem és que tindrem una afectació entre quinze dies i tres setmanes. En principi preveiem fer uns micropilotatges i això necessita el seu temps"

Eva Sansa, cònsol major de la Massana

Uns treballs que requeriran de talls puntuals d'accés a les urbanitzacions. I per minimitzar l'impacte cap als veïns, el comú ha anunciat que habilitarà una zona d'aparcament durant les hores en què s'hagin de fer les actuacions, tot i que el pas per a vianants es mantindrà sempre obert

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa 

 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa