MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

La fiscalitat baixa un dels punts d'unió d'Andorra i Hongria

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern i la ministra d'Exteriors han rebut aquest dimecres una delegació hongaresa. La visita al país ha servit per refermar l'aposta per a l'acord d'associació. De fet, Hongria presidirà el Consell de la Unió Europea el segon semestre d'aquest any. Un estat que busca també trobar sinergies amb el Principat.

"Presidirà la UE en uns moments importants en una de les darreres etapes de l'acord d'associació. Hem parlat de cooperació també amb el tema del turisme".

Imma Tor, ministra d’Afers Exteriors.

També ha assistit a la trobada el ministre d'Afers Exteriors i Comerç d'Hongria, Péter Szijjártó, en la tercera visita oficial d'aquest país a Andorra. La reunió ha servit per reforçar les relacions bilaterals entre tots dos estats, que van signar un CDI el desembre del 2022.

"Un dels camps estratègics comuns dels dos països són els impostos baixos. Tant a Andorra com a Hongria els interessa per la competitivitat els impostos baixos".

Péter Szijjártó, ministre d’Afers Exteriors i Comerç d’Hongria.

El ministre hongarès s'ha trobat també amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives; la ministra d'Exteriors, el síndic i representants de la Cambra de Comerç i empresaris. Hongria deté la presidència del Consell de la Unió Europea el segon semestre d'enguany.

Trobada al Palau Episcopal

A la trobada amb Joan-Enric Vives, a Szijjártó l'han acompanyat l'Ambaixadora d'Hongria Katalin Tóth, el membre de l'Assemblea Nacional d'Hongria László Salacz, el Subsecretari d'Estat del Ministeri d'Assumptes Exteriors i Comerç, Zsolt János Bunford i el Comissari Ministerial Gyula Budai.

El ministre d'Exteriors hongarès ha informat el Copríncep d'alguns elements de la reforma constitucional duta a terme al seu país, i d'algunes de les polítiques internes i exteriors del Govern del primer ministre hongarès Viktor Orban.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Fernando Montero