MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Estabilitat a la botiga solidària de la Creu Roja

www.andorradifusio.ad

El nombre d'usuaris de la botiga solidària de la Creu Roja es manté i des de l'entitat asseguren que la situació, en aquests moments, és estable. Tot i això, no preveuen tancar-la perquè, tot i no haver empitjorat, continuen havent-hi moltes famílies en situació de vulnerabilitat que hi recorren.

La botiga de la Creu Roja va tancar l'any passat amb 165 usuaris, una xifra que, tres mesos després, es manté. El director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, però, creu que hauria de ser més baixa. "165 és molt menys del que hem arribat a tenir. Hi ha èpoques que hem tingut 600 persones, va ser el punt més crític. Però 165 continuen sent moltes".

Per tal de poder atendre-les, la botiga continua rebent donacions. La d'aquest matí de dijous ha estat per part dels usuaris i usuàries d'Andorra Telecom per un valor de més de 8 mil euros.

Segons el director, aquesta donació d’Andorra Telecom pot ajudar unes 62 persones, tenint en compte que l’any passat en van atendre 450. D’aquí, la importància d’aquestes iniciatives. Fins a 23.819 quilos d'aliments es van poder recollir l'any passat. La cap de l'Àrea Social de la Creu Roja, Anna Arias, és conscient que encara no poden tancar la persiana. "No la podem donar de baixa la botiga, ens agradaria que tot anés millor al país, però hi ha dificultats a final de mes en moltes persones".

Precisament, aquest és un dels perfils predominants: famílies amb pocs recursos que no arriben a final de mes. Els altres perfils són immigrants, continuen donant suport a refugiats ucraïnesos, i persones que no tenen cap ingrés.

Per tant, des de la Creu Roja reiteren que aquest recurs continuarà disponible sempre que existeixin persones que el necessitin.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Kevin Ribeiro

Informació relacionada