MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

S'estrena "Za'atari Nous Camins", el documental d'RTVA sobre la tasca d'Albert Llovera i Unicef Andorra amb els refugiats sirians

www.andorradifusio.ad

Els responsables i protagonistes de la producció d'aquesta casa "Za'atari. Nous Camins" han presentat en societat el seu treball aquest dimecres al vespre al cinema. Una mirada des d'Andorra i a través d'un projecte solidari d'Unicef de la crisi dels refugiats sirians.

El pilot de ral·lis Albert Llovera en el seu rol d'ambaixador d'Unicef Andorra és el fil conductor de "Za'atari. Nous Camins", una producció de RTVA.

Repeteix experiència amb Unicef, ja va viatjar amb l'ONG a Mauritània, però en aquest camp de refugiats sirians de Jordània ha sentit les històries més properes i és un ferm convençut que encara es pot fer més pels menys afavorits. Remarca com "darrere hi ha una feina bestial i no ens adonem que en aquest país es fa molt amb les poques aportacions que arriben".

Llovera i els refugiats guien l'espectador a través d'un camp que s'ha convertit en una ciutat de refugiats i on gairebé viuen més persones que a Andorra. "Una mostra de tot el que es pot arribar a fer quan hi ha una necessitat tan gran", argumenta la directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch.

Les imatges i una veu en off fan la resta explicant una realitat sovint ignorada. Tot això gràcies a un equip de professionals entre els quals es troba el realitzador Xavi Fajardo i la periodista Anna Pifarré, que admet que la part humana del projecte els ha deixat empremta, sobretot "l'agraïment dels nens que rebien les cadires de rodes i els seus somriures".

Aquest treball de RTVA ha estat possible gràcies a la voluntat d'aquesta casa de presentar produccions pròpies de la major qualitat possible tant tècniques com de continguts.

Ja pots veure el documental complet, a la carta:

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

35.170.81.210