MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Europa regularà la IA amb l'ajuda d'Andorra

www.andorradifusio.ad

El Consell d'Europa aprovarà aquest dijous la primera regulació sobre intel·ligència artificial de la institució. Ho farà amb el suport d'Andorra.

La regulació sobre IA és la més important d'aquesta sessió de primavera del Consell d'Europa, que no només comptarà amb el suport de la delegació andorrana, que hi aportarà els seus dos vots a favor, sinó que tindrà el llum verd de la gran majoria de països. I és que aquí a Estrasburg hi ha la sensació que no és moment d'oposar-se a les noves tecnologies, sinó que els governs s'han de posar d'acord a regular-la i posar-hi barreres. I més en un tema que ha generat tant de consens amb els països de fora. 

"És un àmbit que evoluciona molt ràpidament i té molts avantatges, com també té molts inconvenients. S'han arribat a trobar els consensos i un equilibri per establir aquest acord marc de base". 

Berna Coma, cap de delegació del Consell General al Consell d'Europa

Això serà dijous. Aquest dimecres, el tema central al Parlament Europeu, que substitueix l'hemicicle del Consell d'Europa, ha estat la mort de l'opositor rus Alexei Navalny i totes les morts que està deixant la guerra d'Ucraïna. De fet, els parlamentaris han aprofitat per fer un minut de silenci

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Ignasi Ll. Boixeda