MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

L'executiu estudia la viabilitat de la producció i extracció de cànnabis terapèutic al país

www.andorradifusio.ad

Desenvolupar la producció i extracció de cànnabis medicinal. El Govern estudia desenvolupar un sector de mercat en auge i a principi de desembre tindrà les conclusions.

El mercat de cànnabis a Europa creix un 20% anualment. Sobretot, d'ús medicinal, que és el que tindria cabuda a Andorra. En concret, la producció i extracció de THC terapèutics, que es produiria en naus.

Així ho determina l'estudi que ha elaborat l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de Catalunya, tot i que la comissió transversal ministerial encara ha de determinar la viabilitat d'aquesta nova activitat.

En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha remarcat que es tracta d'un projecte que requereix aprofundir en elements com ara les estructures administratives i de control, així com en l'intercanvi amb el sector que estaria disposat a treballar. "Encara queda feina per fer".

Medi Ambient està buscant l'encaix amb el sector agrícola i també es posarà en contacte amb els agents del sector empresarial per veure si les noves línies que proposa l'estudi els interessen. Segons el director de l'Institut, entrar en aquest sector ara és clau.

El Director de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Simó Alegre, ha assegurat que hi ha països que estan incrementant la demanda d'aquests productes i apunta que "a mesura que la comunitat científica vagi avançant, es veuran més efectes que anirem coneixent".

També seria viable tenir CBD d'hivernacle, en funció del model de país i de l'interès industrial.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Kevin Ribeiro