MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

La família Reig obre Cal Pal al públic amb l'exposició "Primera pedra"

www.andorradifusio.ad

Tot i no ser en la candidatura a patrimoni de la humanitat de la Unesco que s'està preparant, Andorra té un gran patrimoni de pedra seca al qual es vol donar un impuls amb un nou projecte, l'obertura de Cal Pal, propietat de la família Reig. La casa, que té una història que es remunta a l'edat mitjana, vol ser un espai de reflexió entorn de les nostres arrels.

El primer projecte que s'hi instal·la és 'Primera pedra', una exposició de Jordi Fulla que, amb el suport de la Fundació Vila Casas, vol donar valor a aquestes construccions de pedra, espais de reflexió que el pintor ha visitat i posteriorment plasmat en la seva obra.

A Cal Pal es poden veure una quinzena d'obres que formen part d'un projecte que va començar a Catalunya. Més enllà, la casa, que és un dels exemples més antics de construcció civil a Andorra, vol ser una porta al coneixement del passat per construir un futur en valors. "Ensenyar a les noves generacions com poder fer d'això un punt de partida que ens faci ser una societat més justa, més ètica, més especial", assegura la propietària, Maria Reig.

La web de la casa ja està en marxa i es presentarà una aplicació per localitzar vestigis de pedra seca. La casa serà visitable. Els primers a fer-ho han estat autoritats i veïns de la zona.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

18.206.238.176