MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Les farmàcies augmenten les vendes de tests d'antígens a causa del repunt de casos de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

L'augment de casos de la Covid-19 es nota també a les farmàcies amb la demanda de tests de diagnòstic. Fins i tot, alguna ha incrementat les vendes en un 40% el darrer mes. L'última actualització de Salut detectava una trentena de casos actius i de moment, sense la presència de la nova variant, Eris.

A principis d'agost l'Organització Mundial de la Salut avisava d'una nova variant, coneguda amb el nom d'Eris, que podria provocar un augment de casos. Tot i no haver-hi, de moment, cap rastre d'aquesta variant a Andorra, sí que s'ha notat un petit repunt dels casos. 

Aquest lleuger repunt també el noten les farmàcies, sobretot en la venda de tests de diagnòstic. Fins i tot alguna ha incrementat les vendes en un 40%.

José Adelino López, de la farmàcia Meritxell Andorra, explica que el que sobretot venen són test. Concretament, "un 40% més". 

Elisabeth Escarp, de la farmàcia Pasteur, destaca que "està tot molt normalitzat", tot i que "hi ha hagut un petit increment de vendes tant de mascareta com de tests". 

L'increment s'ha notat en els dos tipus de tests que actualment es troben a la venda. El de la Covid-19 i el de la grip A i B. Això, i el fet de no haver de tenir un resultat negatiu per fer segons què, fa més difícil saber quants casos actius hi ha. 

Segons Escarp, "l'afluència de gent que volia els certificats per viatjar ara ja no cal i, per tant, venen, compren el test i el resultat queda a l'abast dels seus domicilis".

Tot i l'augment generalitzat dels casos de la Covid-19 al món, l'OMS ha assenyalat que el risc de mort i casos greus ara és molt menor gràcies a la immunització de la població.

Informa: Neus Vila
Imatges: David Moreno - Arxiu RTVA