MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

Govern adjudica definitivament l'heliport nacional a la Caubella

www.andorradifusio.ad

Adjudicat definitivament l'heliport nacional. Després d'anys d'intents, es construirà a la Caubella per Heliand i Helicòpters del Nord amb una unió temporal d'empreses. El contracte preveu una compensació en cas de resultats negatius. 

El BOPA publica avui l'adjudicació definitiva de l'heliport nacional a la Caubella. L'única empresa que es va presentar al concurs públic, l'UTE formada per Heliand i Helicòpters del Nord, es farà càrrec de la construcció de l'heliport nacional, ubicat a la Caubella i que finalment tindrà un cost de 10 milions. 

Una infraestructura amb una clàusula que obliga l'executiu a compensar fins al 75% de l'import en cas de resultats negatius de l'empresa, que es calcularan anualment durant les tres dècades de vigència de la concessió. Uns diners que en cas de resultats positius de la companyia es retornarien a les arques públiques. El percentatge de retorn serà superior quan les instal·lacions disposin de duana i puguin rebre de manera directa vols internacionals. La forquilla serà del 10 al 15%.  El projecte inclou una pista principal de 100x20 metres ampliable, una pista addicional per a vols d'emergències mèdiques i de rescat, tres posicions d'estacionament i un hangar de més de 800 m2. També preveu un edifici terminal i comercial de 900 m2 a dos nivells, un bar-cafeteria, una zona per a activitats comercials i un aparcament annex de 60 places.

Imatges: Sergi Linares - Pere Besolí
Informa: Ariadna Guiu Vila