MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 24º

El Temps Darrera previsió

El Govern deixarà d'ingressar 1,5 milions de la compra de Vall Banc pel retard del desbloqueig a Suïssa

www.andorradifusio.ad

El Govern no ingressarà 1,5 milions d'euros per la compra de Vall Banc per part del fons JC Flowers. El motiu és que havia una data límit perquè es pagués aquest import a l'AREB i que estava supeditat a la recuperació dels fons de renda variable de BPA bloquejats a Suïssa. I aquesta data límit ja ha passat.

JC Flowers va adquirir Vall Banc per un preu de 29 milions. Va fer un pagament inicial d'uns 3,5 milions i la resta estava condicionat a diverses condicions. Una era recuperar els 500 milions d'euros de renda variable de BPA que han estat bloquejats a Credit Suïsse fins que una sentència judicial ha fet possible que es pugui tornar a disposar d'aquests fons.

Però la recuperació s'ha fet massa tard i JC Flowers no haurà d'abonar 1,5 milions d'euros per aquest concepte. "El desbloqueig d'aquests fons ha tingut lloc a posteriori de la data que marcava que s'havien de recuperar els fons per rebre l'import", ha detallat el ministre portaveu, Eric Jover.

Les altres variables eren que el banc repartís dividends, i això no ha passat, o que es vengués. "Si hi ha un procés de venda sí que hi hauria un import que es retornaria a l'estat", reitera jover.

Fa pràcticament tres anys que JC Flowers és el propietari de Vall Banc, després que l'AREB i l'INAF li donessin les autoritzacions preceptives.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot

Informació relacionada