MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Grifols comença un assaig clínic amb un nou medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La farmacèutica catalana Grifols iniciarà el mes que ve un nou assaig clínic per avaluar la seguretat i eficàcia d'un nou medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la Covid-19. La base d'aquest nou fàrmac són les immunoglobulines, anticossos contra el coronavirus que s'obtenen del plasma de persones que han superat la malaltia. L'estudi estarà liderat pels epidemiòlegs Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, i s'espera que els primers resultats s'obtinguin aquesta primavera.

La immunoglobulina hiperimmune anticoronavirus és la base del medicament que la farmacèutica Grifols ha estat produint i que pretén ser un avenç en el tractament dels símptomes causats per la Covid-19.

El mes que ve s'encetarà un nou assaig clínic per avaluar la seguretat i eficàcia d'aquest nou fàrmac que proporcionaria una protecció immediata a persones que s'haguessin contagiat. Fins i tot, podria ser útil com a complement de la fase inicial de la vacunació. Segons el director mèdic de Grifols, Antonio Páez, "proporcionaria un efecte immediat i donaria temps a les dosis inicials de la vacuna a desenvolupar el seu efecte protector". Afegeix que "també es podria utilitzar en alguns pacients immunodeficients en els quals la vacuna no està recomanada". 

Aquest medicament posseeix una concentració elevada d'anticossos que s'obtenen del plasma de persones que han superat la malaltia, ha detallat Páez. Tot i que és un tractament insòlit per a la Covid-19, les immunoglobulines són medicaments que ja s'han utilitzat des de fa anys per prevenir altres malalties infeccioses.

Segons afirmen des de l'entitat, la facilitat de conservació en nevera i l'administració subcutània són els avantatges principals del medicament. Tot plegat afavoriria la seva distribució i utilització a qualsevol centre d'assistència primària sense necessitat de visitar cap centre hospitalari.

En l'assaig clínic, liderat pels investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, hi participaran 800 persones contagiades i asimptomàtiques. S'espera que els primers resultats s'obtinguin aquesta primavera.

Informa: Oliver Jaén
Imatges cedides: Grifols

54.236.58.220