MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 22º

El Temps Darrera previsió

Homenatge a la trajectòria política de l'ex cap de Govern, Albert Pintat

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha homenatjat l'ex cap de Govern entre el 2005 i el 2009, Albert Pintat. Pintat ha tret importància a l'amenaça que va fer Nicolas Sarkozy de deixar de ser Copríncep si Andorra es mantenia en la llista de paradisos fiscals.

Albert Pintat va ser cap de Govern durant una legislatura convulsa marcada per la crisi financera i perquè el copríncep francès, Nicolas Sarkozy, va amenaçar públicament de deixar de ser-ho. Malgrat tot en guarda un record positiu. Pel que fa a les declaracions del Copríncep, ha declarat que no van tenir tant d'efecte com es podia haver imaginat.

"Ell va manar rectificar. A nosaltres ens va costar molt poc perquè ja estàvem en la via de modificar la legislació i abandonar el secret bancari i de sortir de la llista de paradisos fiscals. És una etapa més de la modernització d'Andorra"

Albert Pintat, ex cap de Govern. 

Joan Gabriel, síndic general en aquella legislatura, ha reconegut la valentia de Pintat. Ha afegit que les reformes fiscals que va impulsar van ser molt més difícils d'acceptar pels integrants del partit en el poder que per l'oposició.

"Problemes no els teníem amb l'oposició perquè l'oposició era conscient i era una oposició molt realista. Sí que la tenies a casa teva. Nosaltres érem un partit, en aquell moment, més conservador. Llavors anar a casa teva quan li havies dit que no havies de posar imposició directa per posar exemple i ara de cop li havies de dir que sí, l'oposició deia "ja t'ho deia jo, ja t'ho deia".

Joan Gabriel, ex síndic general. 

Pintat ha rebut un homenatge per part del Grup d'ExSíndics i ExConsellers Generals, amb la presència de representants del Govern i persones que van compartir protagonisme polític amb Pintat, com Joan Gabriel i Juli Minoves.

 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares