MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

Els hotels no preveuen començar a recuperar-se de la crisi del coronavirus fins al juny

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler no preveu iniciar la recuperació de la situació actual com a mínim fins al juny. Des de la Unió Hotelera (UH) asseguren que la situació afectarà, sobretot, els establiments petits i no descarten que alguns d'aquests no tornin a obrir.
 

La UH considera que seran els establiments petits els que més partiran les conseqüències de la crisi i en alguns casos és possible que no tornin a l'activitat, ja que difícilment podran afrontar les pèrdues.

La patronal del sector ha traslladat al Govern algunes propostes per incloure a la llei òmnibus, sobretot referents als lloguers, que és la part més important de les despeses, com ara estudiar la possibilitat de congelar-los almenys parcialment fins que arribin temps millors.

La incertesa d'una situació fins ara desconeguda fa difícil preveure la seva fi, però no confien que comenci a remetre abans del mes de juny, amb la qual cosa donen gairebé per perduda bona part de la temporada d'estiu.

Ara per ara asseguren que el principal objectiu és garantir els llocs de feina del personal. La major part dels establiments, un 95%, ha cessat l'activitat tot i deixar algú de guàrdia seguint el protocol de seguretat per si es produeix algun imprevist.

Informa: Joan A. Sarmiento