MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 10º

El Temps Darrera previsió

Inaugurat el mural de Sam Bosque a la CG2 per posar en valor l'evolució del país

www.andorradifusio.ad

Aquest dimarts s'ha inaugurat el mural més gran que s'ha fet fins ara a Andorra. Porta el segell de Sam Bosque i vol ser un espai que posi en valor la identitat d'un país que arriba a la modernitat amb les carreteres i l'electricitat i amb les persones com a peça clau d'aquest camí.

Sam Bosque agafava el pinzell aquest dimarts per firmar la seva obra a la carretera general 2. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, feia el mateix per deixar constància de la data de la inauguració.

L'artista ha estat prop d'un any en diferents fases per fer el mural, 1.500 metres quadrats de formigó per escenificar l'evolució de les carreteres a Andorra gràcies al desenvolupament de l'energia elèctrica per part de FHASA als anys trenta, el moment en què Andorra va perdre el seu aïllament i va iniciar el camí cap a la modernitat, tot plegat en una zona que continuarà creixent amb la Cabeca i la central del COEX.

El ministre d'Ordenament Teritorial, Jordi Torres, afirma que amb el mural "hem dignificat aquesta zona industrial amb murs de formigó molt grans donant-li una sensació de calidesa".

L'artista, Sam Bosque, posa en relleu com l'objectiu de parlar de la història d'Andorra és "que la gent s'ho faci seu i es vegi indentificada amb diferents moments familiars i històrics que han format part de la seva vida".

Aquest vol ser un homenatge als pioners de l'obertura d'Andorra. Entre enginyers del passat i el present, entre ciclistes i traginers o els primers viatges a Acs-dels-Tèrmes, són moltes les persones que al llarg del temps han sostingut el país com fan nombrosos personatges que Bosque ha pintat a les columnes.

Ara, l'artista ens convida a perpetuar aquest tipus de reflexions per contribuir al reforç de la identitat de les persones i de tot un país.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Desirée Sala

 

3.229.122.219