MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Incorporar la transversalitat de gènere a les dades garanteix més drets

www.andorradifusio.ad

La desigualtat de gènere existeix i l'informe d’avaluació sobre la situació de l'Institut Andorrà de les Dones, serà essencial per impulsar polítiques i accions que la combatin. Destaquen la importància dels indicadors de dades amb perspectiva de gènere interseccional i confien presentar-lo aviat.

L'aprovació de la llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes va ser un primer pas, però encara queda molt camí per recórrer. "La llei es va fer en el moment necessari però s'ha trigat una mica" confessa la secretària general de l'Institut Andorrà de les Dones "la part positiva és que ara tothom té clar el que s'ha de fer." Impulsar polítiques i accions per posar fi a la desigualtat de gènere.

De fet, l'Institut Andorrà des Dones confia presentar aviat l'informe d’avaluació de la situació, que anirà acompanyat d'un pla de treball amb objectius i mesures per assolir-ho. Montserrat Ronchera lamenta no disposar de moltes dades, però celebra "el suport de l'Observatori Social, el departament d'Estadística i, fins i tot, dels comuns. Però és obvi que hem de parlar de manera transversal i interseccional."

Amb indicadors, com l'edat, origen i classe, que permetin conèixer millor les diferències entre tots dos sexes. Ara, abans d'enllestir-lo, ja tenen clars alguns àmbits amb discriminació. I on caldrà incidir: el laboral, familiar i educatiu, i en matèria de drets sexuals i reproductius. De moment, fan un bon balanç del primer any en funcionament.

Informa: Judith Sáez  

Imatges: Albert Refart

Locució: Jordi Cama

Informació relacionada