MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Jurament marcat per les sospites de Dolsa a Ordino 

www.andorradifusio.ad

El mandat a Ordino ha començat amb polèmica per les acusacions d'Enric Dolsa d'un possible frau en el vot judicial. Unes argumentacions que han sorprès el consol sortint i que Maria del Mar Coma atribueix al fet que Units per Ordino ha perdut les eleccions.

La polèmica al voltant del vot judicial no és nova, però en aquest cas concret esquitxa l'inici del mandat d'Ordino. Un mandat que s'ha decidit per poc més de 130 vots i permetrà a Maria del Mar Coma ocupar la cadira de cònsol major durant els propers quatre anys.

Tornant a la polèmica del vot judicial, sembla que tindrà recorregut. Després del jurament, al qual ha faltat la segona representant de l'oposició Jordina Bringuè per temes de salut, Enric Dolsa ha deixat clar que no descarta emprendre accions jurídiques. Per al cap de llista d'Units per Ordino la decisió de la junta electoral de rebutjar la seva demanda és un atac a la democràcia.

"La junta electoral ens ha dit que ni parlar-ne, que el que demanàvem no es podia fer. Jo penso que si es vol tenir transparència el més fàcil és deixar que mirem el que vulguem si tenim algun dubte, és el que jo faria". 

 Enric Dolsa, conseller electe de la minoria

Maria del Mar Coma ha lamentat les acusacions de Dolsa motivada en el fet que ha perdut les eleccions.

"Què vol dir? Que tot el procés electoral de tots els comuns és invàlid? No sé, jo penso que és l'únic que s'ha queixat, no veig els altres comuns queixant-se del que ha passat."

 Maria del Mar Coma, cònsol major electa d'Ordino 

 

La polèmica que ha sorprès en el darrer dia de mandat Josep Àngel Mortés, tot i considerar legítim el dret de Dolsa a expressar els dubtes i demanar explicacions.

"Estic sorprès, però és molt legítim que si algun té un dubte faci les reclamacions que cregui que ha de fer a la junta electoral."
Josep Àngel Mortés. Cònsol major sortint

Pel que fa a l'acte que hauria d'haver centrat la jornada, el jurament dels nous càrrecs electes, ha comptat amb la presència de nombrós públic a la sala de plens del comú.

 

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Informació relacionada