MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

La justícia reactiva el cas Valora catorze anys després que esclatés

www.andorradifusio.ad

Es reactiva el cas Valora amb la citació del que en va ser director general per declarar. Fa 14 anys que va esclatar el cas i encara ara no s'ha celebrat la vista oral. Aquesta societat inversora va fer fallida el 2007 amb pèrdues de més de 20 milions d'euros que havia amagat als clients.

El gener del 2007 l'Institut Nacional de Finances va intervenir la societat d'inversions Valora per les pèrdues de més de 20 milions que arrossegava i que no havia fet públiques i va portar el cas a la fiscalia.

Posteriorment, es va decretar la fallida i el 2017 la batlle instructora va decidir tancar les actuacions judicials contra la majoria dels investigats. Només va mantenir l'acusació contra Xavier Felipó, l'exdirector general, per diversos delictes com falsejament de comptes i estafa qualificada. Però a dia d'avui encara no s'ha celebrat el judici.

El cas s'ha reactivat ara amb algunes actuacions per una querella presentada per un dels perjudicats. Entre elles, la citació a Xavier Felipó que dijous va haver de declarar davant la instància que instrueix el cas. L'exdirector general, segons fonts relacionades amb l'afer, es va negar a fer-ho.

Darrerament, el Tribunal Constitucional ha fallat a favor d'alguns afectats que han hagut de ser indemnitzats perquè es va vulnerar el dret a una durada raonable del procés. L'alt tribunal argumentava que l'acumulació de dossiers a la batllia no era prou motiu perquè es retardessin processos judicials com aquest.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada