MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

L'abaratiment dels aliments situa l'IPC del març al 4,1%

www.andorradifusio.ad

L'índex de preus al consum del març se situa en el 4,1%, dues dècimes per sota que al mes anterior. Un lleu descens conseqüència de l'abaratiment dels aliments i les begudes no alcohòliques.

El principal motiu d'aquesta baixada són els preus dels aliments, que són els que més s'han abaratit. Al carrer, però, la baixada pràcticament no s'ha notat. Però hi ha altres elements, com l'habitatge, els combustibles i el transport, que, en canvi, han pujat. I això ha fet que l'efecte a la butxaca sigui mínim. 

Això sí, aquesta dada confirma una tendència a la baixa que ja es remunta al setembre de l'any passat. Llavors se situava gairebé dos punts per sobre. Tot i això, el conflicte a l'Orient Mitjà, que ha escalat recentment degut a l'atac anunciat de l'Iran, podria canviar el rumb d'aquesta baixada. L'Iran és un gran productor de petroli. Aquesta pujada podria anar acompanyada d'un increment de preus general i una pujada dels tipus d'interès, que podrien revertir la bona tendència mostrada fins ara.

Als estats veïns, comportaments diferents. Mentre a Espanya puja i se situa en el 3,2%, França tanca el mes amb una inflació més baixa, del 2,3%.

Informa: Redacció