MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 20º

El Temps Darrera previsió

L'oli de palma, enemic a la cuina

www.andorradifusio.ad
L´oli de palma s´ha convertit en una substància controvertida i que genera molts dubtes entre la població. Els experts recomanen evitar el consum d´aquest i d´altres greixos saturats per l´efecte en la salut sense caure en l´alarma social.
El percentatge d´additius alimentaris, colorants i ara també l´oli de palma. Aquestes són alguns dels components que el consumidors, cada vegada més, s´interessen per revisar en l´etiquetatge dels productes abans de comprar-los. En el cas de l´oli d´aquesta planta tropical cada cop són més els qui intenten evitar-lo en la llista de la compra. Tot i que pot semblar una missió impossible i és que són presents en un ampli ventall d´aliments.

Precisament aquesta és la recomenació dels experts. L´oli de palma és un greix saturat i com d´altres cal evitar fer-ne l´abús, però sense caure en l´obsessió.

De fet, alerten que cal prestar més atenció en els perjudicis mediambientals en l´obtenció d´aquest producte. Milers d´hectàrees de selva es destrueixen cada any i són el causant de la desforestació a Indonèsia i Malàsia.

De tota manera, no hi ha tants productes que diguin amb claredat que contenen oli de palma. Moltes vegades es troben camuflats amb el nom científic de la planta o amb d´altres sinònims.

Informa: Ariadna Comas