MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 15º

El Temps Darrera previsió

Lorena Palacios: de la passió per la cuina als concursos de prestigi

Lorena Palacios és una apassionada de la cuina, especialme

Lorena Palacios és una apassionada de la cuina, especialment l'asiàtica, food designer i experta en gastromàrqueting. Va decidir presentar-se al prestigiós concurs La Cuillère d'Or Espanya i aquesta setmana ha quedat tercera en categoria 'amateur'.

Encara sorpresa i nerviosa pel resultat, Lorena Palacios ha estat aquest divendres al programa d'RNA Ara i Aquí per explicar com ha estat tot el procés. Un cop aconseguida la classificació -un primer repte gens fàcil per la quantitat de gent que es presenta- el concurs s'ha celebrat a Le Cordon Bleu de Madrid. Només es classificaven 6 d'entre 1.500 candidates. "No m'esperava ni ser finalista perquè era molt complicat". Es va assabentar per l'Instagram que havia passat el tall. "L'anava actualitzant cada segon per si sortia".

"Ens vam llevar a les 5 del matí i a les 8h començàvem a cuinar. Em va tocar ser la segona", detalla recordant la pressió que es viu en concursos com aquest. "És una cuina professional, on no saps on són les coses, una mica com Masterchef. Havíem de preparar 7 racions de cada plat en 4 hores per a un jurat de 48 persones i els cambrers et van cridant el temps que et queda". "Sembla molt de temps, però no ho és".

A la pressió inicial es va afegir que la concursant que anava davant seu va ser penalitzada per no acabar a temps i, per tant, Lorena Palacios va ser la primera concursant en presentar els seus plats al jurat. El concurs marca un tema, en aquest cas el desenvolupament sostenible, i uns ingredients obligatoris a partir dels quals els participants poden afegir-ne d'altres que han de portar ells mateixos.

"Em trobava participant amb noies que estan acabant d'estudiar cuina, i jo soc autodidacta". Palacios no estudia cuina pròpiament, sinó que s'ha especialitzat en una branca específica que es dedica a l'anàlisi de mercat, disseny de plats i fitxes tècniques, assessoria i màrqueting per a locals de restauració.

L'entrevista completa a Lorena Palacios a l'Ara i Aquí:

Informa: Redacció