MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 21º

El Temps Darrera previsió

La ministra Riva assisteix a la celebració de la festa de l'os d'Arles de Tec per commemorar la distinció de la UNESCO

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha particip

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha participat aquest divendres a la recepció institucional celebrada a Arles de Tec en el marc de la celebració de la festa de l’os de la població francesa. La rebuda s’ha impulsat després que fa unes setmanes la UNESCO hagi inscrit les Festes de l’Os dels Pirineus a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. 

L’acte, organitzada per la Communauté de Communes du Haut Vallespir, també ha comptat amb la participació de delegada permanent a la UNESCO, Eva Descarrega, i la directora de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte. Així mateix, s’han desplaçat fins a França el conseller de Cultura del comú d’Encamp, David Cruz, i la cònsol menor i consellera de Cultura del comú d’Ordino, Eva Choy. També i hi han pres part, Robert Lizarte i Helena Laza, del comú d’Encamp, i el president de l'Associació de Cultura Popular d'Ordino, Albert Roig.  

Riva ha destacat que la inscripció a la llista del patrimoni cultural immaterial “contribuirà a valoritzar les pràctiques del patrimoni cultural immaterial de les muntanyes i de les valls pirinenques i a sensibilitzar les respectives poblacions de la importància de la salvaguarda de les pràctiques socials, dels rituals i de les festes”. 

En aquesta mateixa línia, la titular de Cultura i Esports ha subratllat que la inscripció “no és el destí final, sinó el punt de partida d’un compromís per part de tothom, institucions i actors de la festa, per dur a terme les accions de salvaguarda que siguin necessàries”. 

Finalment, la ministra també ha posat en valor que el segell UNESCO representa per Andorra la possibilitat d’integrar-se en xarxes transfrontereres amb les quals intercanviar i compartir coneixements i experiències sobre la festa. 

Informa: Redacció