MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 30º

El Temps Darrera previsió

El Museu de l'Automòbil serà seu de les presentacions dels nous models al mercat

www.andorradifusio.ad

El Museu Nacional de l'Automòbil serà l'aparador de les novetats del sector. I és que l'equipament projectat a Encamp reserva un espai per a presentacions del últims models per deixar una part del discurs en evolució.

Cotxes cada vegada més sostenibles, que condueixen i aparquen sols, amb monitorització per a la salut, o qui sap si amb capacitat per volar. El cotxe del futur també vol ser present al Museu Nacional de l'Automòbil. "Hem previst un espai, on es pugui presentar al museu un nou vehicle que surt al mercat, una zona polivalent i un espai de futur. Cap a on va l'automòbil? Estem molt ancorats en el passat, hem fet tota la història, però també necessitem saber cap a on va", assegura la cap d'àrea de Museus del Govern, Marta Planas.

D'altra banda, el museu vol ser lloc d'acollida per a les associacions relacionades amb el sector. L'edifici projectat entre l'hotel Rosaleda i el comú d'Encamp i que acollirà el museu preveu dues plantes amb espai per a exposició permanent lligada a la importància del vehicles i les carreteres i un altre per a mostres que siguin un homenatge als col·leccionistes que hi ha al país.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA