MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

El Museu de l'Electricitat celebra 15 anys renovant-se

www.andorradifusio.ad

Prop de 76.600 persones han visitat el Museu de l'Electricitat. Després de 15 anys, el Megawat té el repte d'actualitzar el seu discurs cap a un futur més conscient amb la sostenibilitat amb nous elements interactius.

El 2009 es va inaugurar el Museu Megawat a les dependències de l'antic taller de FHASA, un espai que al llarg de quinze anys han visitat 76.591 visitants, la majoria alumnes o famílies que han pogut descobrir la història de l'electricitat a Andorra i l'evolució amb alguns materials que han quedat obsolets i que cal actualitzar per fer-lo més didàctic. Amb la renovació, es recolliran els últims 15 anys "però sobretot tindrà una mirada de futur" indica el director de FEDA, Albert Moles. Un procés participatiu i un concurs serviran per posar en marxa una actualització que es portarà a terme a la tardor. 

Mentrestant per començar la celebració, aquest cap de setmana aprofitant que els grups de la central fan 90 anys de funcionament i els toca manteniment, es podrà visitar el cor de la central, un espai únic on es pot veure "la sala de màquines, les turbines i les canonades per on entra l'aigua", explica el coordinador del museu, Fran Alcázar. I el director de la parapública fa broma buscant l'equivalent en els vehicles. "És com veure el motor d'un 2CV que podies veure cada cosa on era, en un motor actual no veus res."

Per reservar la visita cal enviar un correu a fedacultura@feda.ad o trucar al 739 111. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa