MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 25º

El Temps Darrera previsió

Un nou mirador, l'embelliment de l'entrada i activitats diverses pels 20 anys del parc de Sorteny

www.andorradifusio.ad

El parc natural de la vall de Sorteny fa vint anys i oferirà tallers, un concurs de fotografia i xerrades per celebrar-ho. A més, s'està preparant un nou mirador i l'embelliment de la zona d'entrada al parc.

Tot i que fa gairebé dues dècades de la seva creació, encara hi ha visitants, sobretot turistes, que no tenen clar com s'accedeix al parc natural de Sorteny.

Per solucionar-ho el conseller de Turisme del comú, Jordi Serracanta, ha anunciat un concurs nacional per embellir-ne l'entrada. Amb un pressupost de 47.000 euros, hauria d'estar enllestit per aquesta campanya d'estiu i inclou actuacions a la cruïlla amb la carretera i a l'aparcament de Sorteny.

L'objeciu és "identificar de forma clara a la gent que hi arriba què és el Parc natural de Sorteny i cap a on s'hi ha d'anar". A més, ha afegit, "ha d'estar integrat a la natura".

Una altra de les accions que es fan és la creació del nou mirador del Grau de la llosa, molt a prop del refugi. S'hi destinaran uns 12.000 euros i hauria d'estar disponible el dia de l'aniversari, el 15 de juny. Inclourà gandules, una taula d'orientació i un tòtem. Serracanta assegura que "s'hi pot arribar perfectament des del refugi amb una caminada tranquil·la i pausada". Destaca les "vistes relaxants de tota la vall fins a Arcalís".

Activitats per celebrar els 20 anys del parc de Sorteny

Coincidint amb l'efemèride es programaran tallers amb plantes medicinals, conferències del Cenma i visites guiades al jardí botànic.

També un concurs de fotografia obert des d'avui i amb premis que inclouen marxandatge del parc, llibres i un àpat a la Borda de Sorteny.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Anna Romagosa

3.231.220.225