MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Oficis a distància per celebrar el Diumenge de Rams

www.andorradifusio.ad

És Diumenge de Rams i ens trobem en un dels punts neuràlgics d’aquesta celebració, en què milers de persones es congreguen cada any perquè mossèn Ramon Sàrries, l’arxipreste de les Valls, beneeixi palmes, palmons, llorer i oliveres. Aquesta serà una més de les festes que no viurem d’igual manera, amb les floristeries tancades i la recomanació de no socialitzar. Amb tot, davant la impossibilitat d’assistir als actes, l’ofici de Rams s’ha acostat a les llars gràcies a Internet.

Ni floristeries ni pastisseries que ens recordin que és Setmana Santa, tot i que no ho sembli. La tradició de regalar la palma o el palmó ha quedat esvaïda pel confinament.

Aquesta setmana, però, mossèn Pepe animava la gent a convertir la tradició en una activitat d’entreteniment per fer a casa i penjar-la al balcó. I des del confinament, mossèn Pepe Chisvert ha entrat a moltes llars a través de diferents vies, com el Canal Lòria, la seva versió web i el canal 168 d’Andorra Telecom, per oferir la missa de Rams en directe, sol davant l’altar i sense fidels al temple per, com a mínim, conservar algun dels aspectes que encara és possible celebrar.

Aquest diumenge es commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem, on és rebut amb fulles de palma, llorer i branques d’olivera, un símbol de la pau que mossèn Chisvert ha beneït des de l'església de Sant Julià i Sant Germà. També a través de la pantalla ha volgut fer arribar aquesta benedicció a les llars. És l'inici del que es coneix com la passió de Crist, que el portarà a la creu.

Aquesta no és l’única missa que s’oferirà a través dels canals establerts. Queden pendents els oficis de dijous i divendres i la vetlla pasqual, misses en què s’està treballant per connectar amb el Vaticà. D’altra banda, cal recordar que les misses a la catedral de Santa Maria d’Urgell es podran seguir per la web del bisbat.

Informa: Rosa Alberch
Imatges : Kevin Ribeiro
Imatges cedides: COMTV

54.236.59.154