MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

17º / 35º

El Temps Darrera previsió

Ordino creu que l'acord amb Saetde permetrà rebaixar l'endeutament el 2019

www.andorradifusio.ad

El fet que Saetde sigui accionista majoritari d´Ordino-Arcalís servirà perquè el comú rebaixi l´endeutament el 2019. Així ho ha explicat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que afegeix que això ha estat possible perquè s´han fet inversions molt necessàries.

Josep Àngel Mortés creu que l'entrada de Saetde a Ordino-Arcalís farà que els pressupostos de l'any vinent tinguin menys despeses relacionades amb l'estació i això rebaixarà l'endeutament. La raó és que la societat encampadana s´ha fet càrrec d´inversions molt necessàries, com ara el telecabina de l´Hortell, que començarà a funcionar al desembre, i la millora de la innivació. "El fet de fer aquesta operació amb Saetde ens permetrà baixar 20 punts d'endeutament, el que vol dir és que segurament de cara al pressupost del 2019, ja no estarem al 152% del límit d´endeutament comunal permès, sinó al voltant del 130. Jo penso que suposar diversos milions d´estalvi en endeutament. No ho tenim quantificat encara", avança Mortés.

L´acord amb la societat, precisament, ha permès tirar endavant aquestes inversions. "Per nosaltres el fet d´haver tancat l´operació amb Saetde és important, perquè deixem de tenir aquesta llosa amb Arcalís. Com sabeu feia molts anys que no es feia cap inversió. Es va treballar molt bé amb el pla director però difícilment es podia dur a terme la inversió", reconeix.

Mortés també veu molt factible que la temporada que ve hi hagi un forfet conjunt entre les estacions d´Ordino-Arcalís i Pas de la Casa-Grau Roig, fet que seria beneficiós per a totes dues.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero