MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 20º

El Temps Darrera previsió

La pedalada solidària per Àfrica i Europa recapta 33.000 euros

www.andorradifusio.ad

Repte aconseguit. Han travessat Europa i Àfrica pedalant fins a arribar a Nairobi per ajudar amb 33.000 euros una quarantena d'infants atesos per l'ONG Kings and Queens of Kibera. Els impulsors de Karaban, el David Vilanova i l'Elena Milà, valoren que l'esforç ha valgut la pena i destaquen l'aprenentatge personal que ha suposat el viatge.

El David i l'Elena han complert el seu objectiu. Després d'un any de pedalar 12.000 quilòmetres i travessar 19 països d'Europa i Àfrica, la caravana ciclista solidària Karaban ha arribat al seu destí, Nairobi, on l'ONG Kings and Queens of Kibera ajuda a cobrir les necessitats bàsiques, com ara el menjar o l'educació, d'una quarantena d'infants i joves.

Un viatge llarg, amb moments complicats i també emocionants, que només és possible, diuen, si al darrere hi ha una bona causa. 

"Quan el teu cervell et pregunta què fas aquí... si tens una resposta tan convincent com que estàs pedalant per a aquests nens i nenes és possible seguir endavant. Si no hi hagués aquesta resposta, jo no sé si hauria estat capaç de fer-ho". 

Elena Milà, impulsora de Karaban

Les ganes, la sort i el sentit comú han ajudat en un recorregut que s'ha transformat en un viatge vital. Entre els moments més intensos, en destaquen un, la rebuda dels nens de Kibera. Un emocionat David Vilanova, impulsor de Karaban, recorda les increïbles mostres de "solidaritat" que hi van rebre. 

La caravana ha recaptat 33.000 euros que ajudaran els nens de Kings and Queens of Kibera durant dos anys. Ara toca tornar a casa i continuar treballant per sumar més diners, fins als 50.000 euros, a través d'exposicions i altres activitats. 

Informa Ana Alamán

locució Jordi Lorente

Imatges: Karaban

Informació relacionada