MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 29º

El Temps Darrera previsió

Pitjors condicions dels sanitaris respecte als estats veïns

www.andorradifusio.ad

Un estudi econòmic encarregat pel SAAS demostra que s'ha perdut competitivitat salarial i de condicions respecte als països veïns. A més, el comitè d'empresa anima els treballadors a continuar endavant amb la demanda col·lectiva per les directives per objectius, malgrat la resolució desfavorable d'inspecció de treball.

El comitè d'empresa del SAAS ha fet arribar al personal els resultats d'un estudi encomanat per la direcció comparant el nou conveni col·lectiu de l'Institut Català de la Salut amb l'actual conveni andorrà. D'aquest informe es desprèn que s'ha perdut competitivitat salarial, ja que a Catalunya s'han fet increments salarials importants darrerament. A més, el personal del SAAS treballa un 20% més d'hores laborals anuals. Pel que fa als complements retributius per treballar en dies festius o caps de setmana, els de l'Institut Català són superiors.

Tenint en compte els resultats, la direcció hauria plantejat al comitè avançar les negociacions del nou conveni col·lectiu al darrer semestre del 2024. Des del comitè s'hi mostren oberts i remarquen que és important aconseguir un conveni que sigui equiparable al dels països veïns, que permeti ser atractius i aconseguir personal sanitari estable. 

A la mateixa notificació, el comitè d'empresa reitera i anima els treballadors a tirar endavant la demanda col·lectiva pel que fa a les directives per objectius. Apunta que és una acció que també ha de servir per demostrar el desacord amb la direcció del SAAS i prendre mesures legals per defensar els seus drets laborals.

Informa: Redacció

Informació relacionada