MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Prevenció contra la grip i la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La campanya de vacunació conjunta contra la grip i la Covid-19 ja ha començat. Salut ha comprat una primera remesa de 9.000 i 6.000 vacunes, respectivament. La principal novetat és que enguany va adreçada als majors de 60 anys. La campanya durarà fins al desembre per estar immunitzats abans que arribi l'hivern, que és quan s'espera l'onada gran. 

La Pilar fa molts anys que es vacuna i tot "perquè agafava la grip i des que em vacuno, no l'agafo". L'Abel i la Maria Rosa, que també ho fan, expliquen que la vacuna fa que "si l'agafes sigui més suau".

Són algunes de les persones que ja han rebut una de les 9.000 vacunes que Salut ha comprat en una primera remesa. Pel que fa a la Covid, la compra ha estat de 6.000 dosis. La metgessa d'Atenció Primària, Elena Hernández, explica la importància de vacunar-se: "Prevenció del contagi per evitar malalties greus, sobretot en grups de risc. En el cas de la Covid, la prevenció és evitar un ingrés hospitalari o un augment de mortalitat secundari a aquesta infecció".

És la primera vegada que la vacunació de la grip es fa conjuntament amb la de la Covid. Un altre canvi respecte a l'any passat és que va adreçada als majors de 60 anys i no a partir dels 65. Els efectes secundaris habituals són "una punxadeta", o bé "mal al braç uns quants dies i prou". En menor mesura també es poden patir calfreds o malestar. 

Per poder rebre la vacuna s'haurà de demanar cita prèvia als Centres d'Atenció Primària. La campanya durarà fins al desembre, abans que comenci l'hivern, que és quan s'espera l'onada gran.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Andreij Cristancho