MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

La problemàtica en el sector de la construcció, a la Convenció Internacional de Peruans

www.andorradifusio.ad

Compartir inquietuds és l'objectiu de la vintena Convenció Internacional de Peruans a l'Exterior. La comunitat  resident a Andorra exposarà la problemàtica laboral en el sector de la construcció. També demanarà a les seves autoritats la reobertura del Consolat al país. 

Hi ha uns tres milions de peruans vivint arreu del món. Actualment a Andorra hi viuen uns 1.500 peruans, xifra que ha crescut exponencialment. Per això, per a la comunitat  és important celebrar  la Convenció Internacional de Peruans a l'Exterior, per conèixer quines situacions viuen i els problemes als quals s'enfronten. "L'objectiu és analitzar i compartir solucions a la problemàtica dels peruans que estan a l'exterior, que afecta cada any i va evolucionant", explica el vicepresident d'ONCOPEX, Kilder Fuentes.

En aquest esdeveniment participen portaveus i personal representatiu d'associacions d'arreu del món. Alguns ho fan presencialment i d'altres, autoritats diplomàtiques, ho fan en línia. Pel que fa als residents al Principat, tenen clar que un tema primordial que posaran sobre la taula és la problemàtica laboral dels obrers que treballen a la construcció, i esperen poder compartir el que es parli a la Convenció amb el Govern.

D'altra banda, tenint en compte les seves perspectives de futur a Andorra, també asseguren que demanaran a l'Estat peruà que es torni a obrir el Consolat, que es va tancar el 2014. La Convenció durarà tot el cap de setmana. 

Informa: Maria Lucena
Imatge: Andreij Cristancho