MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Acció Feminista insisteix en la tipificació de la violència de gènere al codi penal amb la jurista

www.andorradifusio.ad

Els grups de la majoria i el PS presentaran esmenes a la llei per a la igualtat per incloure la tipificació de violència de gènere al codi penal. Ho ha avançat Acció Feminista durant la conferència on la presidenta de les dones jurídiques de Catalunya, Núria Vila, ha parlat sobre la qüestió amb una especialista. 

 Insisteixen que la violència domèstica es dona en tot l'àmbit intrafamiliar, mentre que la violència de gènere és més específica i es basa en una diferència de poder entre gèneres.

La membre d'Acció Feminista, Júlia Martínez, ha remarcat que tot i la visibilitat que els mitjans de comunicació donen a la violència domèstica, "els costa parlar de violència de gènere, masclista i contra les dones perquè no esta tipificada en el codi penal". En aquest sentit, apunta que els convenis recomanin que es reconegui com a delicte específic. 

Progressistes-SDP demana que la violència masclista estigui tipificada al codi penal

Progressistes-SDP també reclama aquesta tipificació de la violència de gènere al codi penal. Un pas que considera urgent i necessari.

A més a més, Zoppetti ha denunciat la revictimització que pateixen moltes dones en haver d'explicar més d'una vegades el que han patit a institucions i professionals, com ara la policia, els advocats i la Batllia, en funció de si hi ha denúncia i de quins passos legals se segueixen.

En aquest sentit, des de la formació també subratllen que en moltes ocasions la víctima no denuncia per por i, per aquest motiu, recalquen que cal assenyalar el més mínim gest contra la dona per tallar-lo d'arrel. 

Per la seva banda, la també membre del partit Sandra Cano ha subratllat que aquestes denúncies no només les fan coincidint amb aquest dia, ja que consideren que aquesta lluita s'ha d'alimentar cada dia i tothom hi té una gran responsabilitat. 

Informa: Laura Cugat