MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Prop de 300 dones han denunciat haver patit violència de gènere enguany

www.andorradifusio.ad

El servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere ha atès, fins octubre, 300 dones que l'haurien patit, 58 de caràcter sexual. Una xifra que, segons l'àrea de Polítiques d'Igualtat, encara podria ser més elevada. Dades que coneixem en el Dia per a l'eliminació de la violència de gènere.

En els darrers cinc anys el servei d'Atenció a Víctimes de Violència de Gènere ha rebut més dones i, de fet, en els primers 10 mesos de l'any hi ha hagut 289 que han dit que havien estat víctimes de maltractament. Totes han patit violència psicològica, la majoria física i hi ha uns 58 casos de caràcter sexual. Però segons assegura Mireia Porras, cap de l'àrea de polítiques d'igualtat, segurament són moltes més.

L'any passat hi va haver un repunt de casos per la situació de confinament i es preveu que s'acabi el 2021 amb unes xifres similars.  117 dones han anat al servei a exposar la seva situació per primera vegada, mentre que la resta venen d'anys anteriors i segueixen en seguiment.

Es calcula que la majoria triguen entre 3 i 4 anys en recuperar-se. 

Més de la meit de les usuàries hi ha anat per iniciativa pròpia. La resta ho ha fet per derivació d'Afers Socials i per l'hospital i la policia, casos que han augmentat. 

L'ADA atén 11 víctimes de violència masclista aquest any

Des de principis d'any el Punt d'Informació a la Dona de l'ADA ha atès 79 dones aquest any, de les quals 11 corresponen a violència masclista. La majoria de casos són de dones que han hagut de conviure amb l'agressor durant el confinament o per dones que es troben en tràmits de separació i pateixen amenaces o agressions verbals.

Durant aquest any també s'han detectat altres tipus d'exercir la violència vers la dona i un dels casos més flagrants es donen dins l'àmbit laboral. Així, s'ha evidenciat que algunes dones ho pateixen per part dels seus superiors. La dificultat de demostrar-ho i el fet que l'agressor sigui una persona coneguda fan que la víctima descarti denunciar.
 

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada