MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

El raonador torna a denunciar humiliacions i vexacions d'un saig i vol més competències

www.andorradifusio.ad

El raonador del ciutadà voldria poder intervenir més enllà de la recomanació envers les altres institucions, però reconeix que per fer-ho necessitaria un equip més nombrós. D'altra banda, aquest dijous, a l''Ara i Aquí', s'ha tornat a referir a la figura dels saigs i ha insistit que cal que siguin extremament curosos en la seva feina per no humiliar ni vexar ningú.

El raonador del ciutadà ha tornat a parlar de la figura dels saigs i ha recordat que, si no volen esperar a canviar la llei per regular millor certs aspectes de la seva feina, com ara les notificacions, poden autoregular-se a partir de notes internes. 

Marc Vila reclama que, si hi ha expedients oberts, en el cas d'un saig en concret, s'ha d'atacar el problema perquè "cada persona que surt humiliada i vexada del despatx d'un saig no és una bona notícia".

Més competències

D'altra banda, ha reconegut que li agradaria poder tenir més atribucions, especialment per poder anar més enllà en les relacions amb altres institucions i acudir, si cal, a la Justícia. Aquest fet, però, comportaria un canvi estructural i molta més inversió perquè es necessitarien més persones.

Aquesta manera de funcionar ja és una realitat en altres territoris europeus, com per exemple a Escandinàvia.

Informa: Ester Pons
Locució: Jordi Lorente

Informació relacionada

3.215.182.36