MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

17º / 33º

El Temps Darrera previsió

La recaptació per IRPF creix de 28,6 a 31,4 milions el 2017

www.andorradifusio.ad

La recaptació per l'IRPF del 2017 ha estat de 31,4 milions. Augmenta anualment a un ritme entre el 9,7 i el 12,6%. La majoria de contribuents, però, continua presentant la declaració a última hora.

La campanya de l'IRPF del 2017 s'ha tancat amb 16.163 declaracions presentades dins el període voluntari, el rècord des que es va implantar l'impost el 2015. La xifra ha crescut el 8,7% des del 2015. També augmenta el percentatge de les presentacions per via telemàtica, que arriba al 41% del total. L'assignatura pendent és que la majoria continua presentant la declaració al límit del termini. "Cada vegada es va anticipant (més) la presentació de les declaracions, però tot i així continuem lluny d'arribar a un repartiment més equilibrat de les declaracions i la majoria es fan l'últim mes", lamenta el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa.

La recaptació també ha crescut des del 2015 fins a 31,4 milions del 2017. Les retencions de les rendes del treball són el principal gros d'ingressos amb 10,5 milions, seguides de les retencions de les rendes del capital mobiliari. El Govern es declara especialment satisfet de la ràpida consolidació d'aquest impost. "La immensa majoria dels països del nostre entorn fa dècades que tenen aquests impostos i ja els hi puc ben assegurar que no van anar tan ràpid a aconseguir els nivells d'acompliment i de normalització que hem aconseguit aquí", celebra el ministre de Finances, Jordi Cinca.

Tot i que les previsions d'ingressos per l'IRPF del 2018 no es podran afinar fins a l'abril, s'estima que se superaran els 32,5 milions.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Vicente Bellot