MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Reconeixement per a qui va salvar molta gent dels nazis 

www.andorradifusio.ad

Antoni Forné va ser un dels caps de la xarxa d'evasió de fugitius dels nazis durant la Segona Guerra Mundial. Ara, la seva família vol fer-li un homenatge com el que ja van celebrar a Cardedeu a càrrec d'un historiador local. Així ho han explicat al programa Avui serà un bon dia, de Ràdio Nacional. 

La família Forné vol reconèixer així la figura d'Antoni Forné, un dels caps de la xarxa d'evasió de fugitius dels nazis durant la Segona Guerra Mundial i el primer degà del Col·legi d'Advocats. 

Ja es va fer una iniciativa similar a Cardedeu a càrrec d'un historiador local. Ho han explicat el seu fill, l'ex cap de Govern Marc Forné i els seus nets Guillem Forné, conseller comunal massanenc, i David Forné, secretari d'Estat de Transició Energètica.

"Penso que a Andorra s'ho mereix que hi hagi aquest acte i, sobretot, moltíssima gent que el va conèixer que pugui conèixer encara molt més de la seva vida. Si nosaltres mateixos a l'acte de Cardedeu vam aprendre coses que no coneixíem imagineu-vos el sentiment que pot aportar això a Andorra".

Guillem Forné, net d'Antoni Forné

Informa: Pere Moliné