MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Recuperar la credibilitat de la Justícia

www.andorradifusio.ad

La lentitud de molts afers judicials i la investigació de l'expresident del Consell Superior de la Justícia Enric Casadevall per prevaricació han perjudicat la imatge de la institució. El nou president, Josep Maria Rossell, creu que s'ha de capgirar i que cal més transparència.

El nou Consell Superior de la Justícia s'ha marcat com a repte recuperar el prestigi que creu que ha perdut. Hi han influït diversos factors, com la lentitud de moltes causes o l'impacte que la Fiscalia decidís investigar Enric Casadevall per la contractació irregular d'una empleada, fet denunciat pel Tribunal de Comptes i judicialitzat.

"Nosaltres el que hem de fer és mirar cap endavant. Mirar que la institució recuperi aquest desprestigi que no única i exclusivament es deu al fet que vostè m'acaba d'apuntar sinó a diverses circumstàncies que s'han anat produint durant aquests anys. Ha quedat afectada una mica la credibilitat de la institució".

Josep Maria Rossell, president del Consell Superior de la Justícia

Rossell ha afirmat que ja hi ha transparència en la justícia però que ha d'acostar-se més als ciutadans perquè creu que la gent "vol que s'expliqui el que s'està fent aquí". Per això disposaran d'un portal web renovat que farà més accessible la institució.

Codi Ètic

La justícia també aprovarà un codi ètic a través d'un procés de consulta i participació amb tots els membres del sector. Dimecres el BOPA publica el reglament. Servirà de referent per als estàndards de comportament desitjables en tots els agents implicats en l'administració.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada