MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Es regula per primer cop el dret de vaga

www.andorradifusio.ad

L'aprovació històrica per part del Consell General de la regulació del dret de vaga ha estat possible després que no hagin prosperat les reserves d'esmena del PS. Els socialdemòcrates acusen la majoria de presentar un text repressiu que pretén dissuadir els treballadors d'exercir aquest dret.

El dret de vaga, que es regula per primera vegada, és el punt més destacat de la llei de mesures de conflicte col·lectiu, aprovada amb els vots de demòcrates, liberals i els consellers d'Unió Laurediana i Independents de la Massana i la independent Sílvia Bonet.

El Partit Socialdemòcrata és el més crític. Creu que la regulació és restrictiva i dissuasiva per als treballadors.

Des de Demòcrates per Andorra s'esgrimeix ponderació i que qüestions que el PS considera abusives estan acceptades per l'Organització Internacional del Treball.

El tancament patronal, o tot allò que es demana als convocants de la vaga, també recull la crítica del PS.

Els demòcrates i la resta de grups que hi han votat a favor consideren que la regulació era molt reclamada i pensen que s'ha fet un primer pas que necessitarà apuntalar-se.

La llei de de mesures de conflicte col·lectiu també estableix la conciliació i el sistema d'arbitratge quan s'oficialitzen els problemes entre empresa i treballadors.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Ginestà

Informació relacionada