MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

Reportatge: Així estudia la generació més digital des de casa

www.andorradifusio.ad

Malgrat el tancament de les escoles el 13 de març les classes no s'han aturat. Els centres educatius s'han adaptat per oferir classes online als alumnes en aquests dies de confinament a casa.

Els centres educatius s'han adaptat al confinament i ofereixen classes online sobretot a segona ensenyança i batxillerat. La directora de l'Escola Andorrana, Maite Casals, explica que s'intenta mantenir la comunicació amb la família perquè continuïn rebent tasques. El cap d'estudis de segona ensenyança Jordi Torné recorda, a més, que pretenen matenir l'horari lectiu.

Es fa, "amb un nou format d'aprendre, un nou format d'ensenyar", com diu la directora del col·legi Agora, Clara Pintat. Aquest centre ja es va preparar per a les classes online abans de tancar, coincidint amb el tancament d'escoles del seu grup a Itàlia. Segons la mare Silvia Farré, des del primer dia a les 9 hores els seus fills es van connectar sense problemes.

L'estratègia dels centres no és seguir les classes, sinó adaptar-les a la nova situació. L'alumna Laia Nadal assegura que tot i les dificultats hi ha continguts que estan treballant d'una manera millor fins i tot.

Les classes es fan per videoconferència aprofitant plataformes com Zoom o Hangout. Alumnes i professors intenten adaptar-se al més de pressa possible. L'Emma Sánchez és del Lycée i en el seu cas utilitzen Google Classroom per seguir les tasques i Zoom per si han de parlar amb algun professor. S'hi hauran d'anar adaptant perquè aquesta situació de moment no té data de caducitat però l'Emma és optimista.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges
: Escola Andorrana / Col·legi Àgora / C. Jubete

34.239.149.34