MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Reportatge: Navegar a Tristaina

www.andorradifusio.ad

Els llacs de Tristania s´han convertit en una base d'activitats d´estiu. La prova de projecte que Vallnord va arrencar a mitjan juliol rep valoracions positives.

La majoria de visitants dels llacs de Tristaina recorre les rutes de senderisme. Vallnord Ordino Arcalís va iniciar el projecte a mitjan juliol per afegir-hi un incentiu. Es tracta d'una iniciativa que ofereix als visitants l'oportunitat de navegar pel tercer llac amb canoa, caiac o paddle surf.

És el primer any que es fa aquesta activitat i de moment les valoracions són positives. El director d'Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, explica que l'activitat s'està posant en marxa, ja que la van haver d'endarrerir "per la quantitat de neu que hi havia al llac".

Assegura que l'activitat compleix totes les garanties pel medi ambient. Respon així les crítiques que ha suscitat. "Ni embruta ni trenca la tranquil·litat del llac", afirma.

Els turistes que han provat l´experiència són d´arreu, sobretot, amants de la muntanya. La defineixen com una bona manera d'estar en contacte amb la natura, en completa tranquil·litat.

Tot i que inicialment l'activitat havia d'acabar el 31 d'agost, els bons resultats han fet que s'hagi decidit ampliar-la fins al 15 d'octubre.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Enric Fernández