MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Setmana Santa compensa les xifres d'ocupació hotelera

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler tancarà l'hivern de manera dispar. Mentre alguns establiments facturaran menys que l'any passat, d'altres, contra tot pronòstic, la milloraran. Les males condicions de la neu al Pirineu català han atret més esquiadors de l'habitual, tot i que a la vegada n'han arrossegat a altres destinacions. Setmana Santa és l'última esperança.

Ni la calor ni el dèficit de precipitacions d'aquesta temporada han frenat les reserves d'alguns establiments hotelers. "Tot i les condicions de neu, hem estat molt bé pel que fa a preus i ocupació. Estem parlant de xifres millor que l'any passat", detalla el director general del grup hoteler Plaza, Israel Martínez.

Les males condicions de la neu al Pirineu català han atret més esquiadors, generalment famílies. Client principal també aquesta Setmana Santa, que s'ha avançat a l'anterior. Fent que les xifres estiguin "al 85% d'ocupació, fregant el ple", constata Martínez.

Xifres superiors a l'any passat que no han arribat a tots els hotels. Aquells amb clientela fidel, com per exemple un establiment de Canillo, que ha vist caure les reserves. I tan sols arriben al 55% d'ocupació. Així ho explica el director de l'Hotel Font d'Argent, Lucas Sames, "és més fluix que la Setmana Santa anterior".

Bona part dels turistes de proximitat han optat per altres destinacions, com els Alps.

"Hem patit bona part de la temporada per les condicions climàtiques. I el total de l'hivern ha estat al voltant del 15% menys que l'any passat."
Lucas Sames, director hotel Font d'Argent

Tot i això, diuen que tancaran un bon hivern, després de dos amb facturació rècord.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Pere Besolí