MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

La síndica creu que hi hauria d'haver més escolta entre els consellers amb temes com l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

Roser Suñé presidia dimarts el seu darrer Consell General com a síndica. Va anunciar la seva voluntat de deixar la política activa i fa balanç d'aquests quatre anys, amb una legislatura marcada per la Covid-19. Amb temes com l'acord d'associació a la síndica li hagués agradat més diàleg. 

Ho deia quan va ser escollida síndica l'any 2019. "D'emoció continguda per tornar als espais de la meva infància, ja que nascuda al barri antic d'Andorra la Vella, la Casa de la Vall fou per als infants dels anys 60 el territori mític dels nostres jocs". Ara, Roser Suñé marxarà quatre anys després amb "un cercle de vida tancat d'alguna manera".

I com deia en en el seu darrer discurs de Sant Tomàs, amb certa espina clavada. Li hagués agradat més escolta; que els consellers no fossin esclaus de les idees que representen. En temes clau com ara l'acord d'associació. "Aquí ningú és antieuropeu i, per tant, estaria bé trobar punts d'acord".

Ho anunciava al programa d'aquesta casa, La Rèplica. Suñé abandonarà després de les properes eleccions generals la primera línia política. Però sí estarà durant la campanya al costat de Demòcrates. "Treballaré per donar suport i per defensar idees que jo crec que encara són defensables".

Per tant, la  imatge de la síndica presidint les sessions no serà de ben cert la mateixa la propera legislatura. A qui veu com a futur síndic? Suñé no es mulla. "No faré flotar noms. No m'agrada fer això i jugar amb noms de persones. Hi ha candidats i persones que estan capacitades dins del grup demòcrata i si s'acabés necessitant aliances també el d'altres persones".

Sense noms encara sobre la taula, Roser Suné esprem les darreres setmanes al capdavant de la Sindicatura, la primera íntegrament formada per dones. I també, el primer cop que ha representat diferents formacions donant suport a un govern de coalició.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Andreij Cristancho