MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 22º

El Temps Darrera previsió

La soledat en edat adulta, problemàtica a l'alça 

www.andorradifusio.ad

La societat cada vegada se sent més sola. Així ho alerta Càritas, que assegura que ja no és un problema que afecta només a la gent gran. De fet, la meitat de les persones que atén són adults en situació de vulnerabilitat, que amb prou feines arriben a final de mes i que no tenen un teixit social fort. 

Càritas recalca que la soledat és una problemàtica que no és exclusiu de la gent gran i que té múltiples conseqüències econòmiques i sobretot emocionals.

"A nivell de persones grans hi ha moltes activitats i hi ha molta xarxa, i és que l'administració cobreix molts aspectes. Els adults que estan sols, no necessàriament gent gran, per nosaltres és el col·lectiu que pateix més aquest tipus de problemàtica. Segurament és gent que va venir fa molt de temps a Andorra i que no té família aquí al país ni a fora perquè ha perdut lligams. Es troben en la situació que ni a un lloc ni a l'altra tenen xarxa"

Txiqui Bruna, coordinadora de Càritas Andorrana

Per fer-hi front, ofereixen acompanyamentinformació de les activitats col·lectives que s'organitzen, per exemple, per part dels comuns i, sobretot, els motiven a crear vincles. Analitzant el conjunt de persones ateses, l'entitat també ressalta una important presència de dones.

Si posem el focus en les principals causes que porta a la gent a trucar la porta de Càritas, fa dos anys que creix la precarització de famílies estructurades i amb feina a causa de l'encariment de la vida, una situació que també és predominant en altres ens socials com la Creu Roja, que ara mateix no es planteja tancar la botiga solidària perquè encara hi ha necessitats importants. Càritas també té ben actiu el banc d'aliments i altres programes com el rober i el suport psicològic.

I és que les conseqüències del problema de l'habitatge i la inflació es mantenen i provoquen molts obstacles, per exemple, a l'hora de fer front a despeses imprevistes.

Informa: Laura Cugat 

Informació relacionada