MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 29º

El Temps Darrera previsió

El sou determinarà qui accedeix als pisos socials

www.andorradifusio.ad

Establir una forquilla d'immobles adquirits per als residents és la formula més efectiva per evitar l'especulació immobiliària. Almenys així ho consideren des del grup parlamentari Demòcrata. En declaracions a "La Clau", el seu president ha avançat que l'assignació dels pisos de preu assequible es farà en funció dels ingressos.

La inversió estrangera era necessària per diversificar l'economia, però ha tingut efectes nocius, ja que s'ha centrat en la compra d'immobles. Jordi Jordana reconeix que establir una forquilla per limitar l'adquisició d'habitatges pot ser el camí a seguir per frenar l'especulació. "No hi ha un número màgic. Crec que la línia és aquesta i s'ha d'acabar de concretar", assegura.

Ampliar la taxa que grava la compra d'habitatges no és una solució definitiva, segons Jordana, ja que cal una reforma estructural de la llei d'inversió estrangera. El president del grup taronja ha avançat que l'assignació d'habitatges assequibles es farà prenent com a referència el sou.

"Podran accedir en aquests habitatges el topall dels que no arribin al 33% del salari, que és el paràmetre que s'ha establert perquè una persona pugui accedir en aquest pis i que les famílies no destinin més d'aquest import a l'habitatge, perquè això és el que diu l'ONU".

Jordi Jordana, president del grup parlamentari Demòcrata

Quant a l'acord d'associació, discrepa dels que pensen que el Govern s'està precipitant, recordant que el procés es va iniciar fa deu anys. I pel que fa al referèndum, reconeix que caldrà estudiar si amb la legislació actual es pot tirar endavant.

I en la revalorització de les pensions i les prejubilacions dels cossos especials, creu que serà difícil arribar a pactes amb la resta dels grups de l'hemicicle.

Informa: Joan A. Sarmiento - Laura Massegú

Locució: Jordi Cama