MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 28º

El Temps Darrera previsió

Teatre i dansa en el Dia Internacional de la Infància

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella commemora el Dia Internacional de la Infància amb espectacles teatrals i de dansa. Estan destinats als alumnes d'escoles bressol i de primària. El Centre de Congressos acull aquestes propostes en el marc de difondre els drets dels infants.

El dret dels infants al joc i al lleure és el que ha centrat la jornada commemorativa del Dia de la Infància d'Andorra la Vella. Les escoles bressol de la parròquia han gaudit d'un espectacle teatral. Ruskus Patruskus, un pallasso granger, introduïa la mainada dins el seu món.

Riures i expressions de sorpresa han estat presents en tota la representació. Una bona manera, segons Meritxell Pujol, consellera de Social, "d'engrescar-los perquè es dediquin a alguna activitat cultural". I és que "els nens tenen poques ocasions d'assistir a actes així", conclou la consellera de Joventut Judit Ruiz

Més tard s'ha representat un espectacle per als alumnes de primer a quart de primària. Uns 600 escolars han gaudit d'una obra de dansa contemporània.

Des del Comú asseguren que es fan esforços i s'inverteixen temps i recursos en els infants, des d'informació a les escoles sobre els drets i deures que tenen fins a activitats destinades a la seva franja d'edat. El benestar dels nens i nenes és un punt principal perquè "hi ha casos d'algun nen que no ho està passant bé, però el personal comunal de lleure i bressoles està capacitat per detectar qualsevol anomalia", garanteix Pujol. 

Al llarg de tota la setmana també s'han programat diverses propostes lúdiques i artístiques a les escoles bressol i als espais de lleure comunals.

imatges: Maria Lucena

Informa: Sergi Linares