MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El teletreball suposava només un 3% abans de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Abans de la crisi sanitària, només un 3% dels ocupats teletreballava. És la dada de l'enquesta de forces de treball de l'any passat que, de ben segur, patirà un canvi més dràstic aquest 2020. I és que, la pandèmia ha canviat de dalt abaix els hàbits laborals.

El 2019 tres de cada quatre treballadors ho feia en un local propi o bé de l'empresa on estaven contractats, segons les dades d'Estadística.

Tan sols un 3% dels ocupats treballava des de casa. Això, arran de la pandèmia generada per la Covid-19, ja ha canviat sensiblement els últims mesos.

El teletreball ha estat una de les eines més recurrents per fer front a les restriccions de la mobilitat i al confinament. Un escenari que ha capgirat com un mitjó els hàbits laborals i que apareixerà reflectit a la pròxima enquesta de forces de treball.

L'informe del 2019 també ofereix dades sobre la flexibilitat en l'organització laboral i en el temps de feina. Destaca que dos de cada tres persones no decideix el seu horari de treball però, en canvi, un terç dels ocupats té llibertat per agafar-se una o dues hores lliures per a assumptes personals.

També és significatiu que un 12% dels treballadors hagin d'afrontar almenys un cop per setmana canvis imprevistos en els horaris laborals.

Finalment, i com a dada subjectiva, l'enquesta valora la percepció que tenen els ocupats sobre la seva feina. El 2019 la satisfacció mitjana era del 7,8 punts.

Informa: Jordi Cama
Locució: Yasmina Canedo

34.204.176.125