MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Les terceres jornades d'AUTEA volen visibilitzar el trastorn de l'espectre autista en dones

www.andorradifusio.ad

La celebració de les terceres Jornades d'AUTEA de divulgació enguany s'han centrat en el trastorn de l'espectre autista en les dones. I és que per cada quatre homes amb aquest trastorn se'n diagnostica només un de dona.

A més, exposen que el 70% dels casos en dones no es diagnostica mai. Això és perquè les noies camuflen els senyals i els símptomes i, per tant, és molt difícil poder diagnosticar-lo.

En aquest sentit, el que es vol amb aquesta jornada és fer conèixer el trastorn i donar les eines necessàries per detectar-lo. La directora de projectes d'AUTEA, Carolina Pastor, detalla que la comunitat científica s'ha trobat els darrers anys "amb aquesta realitat de noies, nenes, dones que tenen un perfil en alguns aspectes diferent de la simptomatologia i es troben amb aquestes dificultats importants per identificar-les i orientar-les correctament cap als serveis adequats".

En les xerrades, hi ha hagut una dona diagnosticada amb aquest trastorn que ha explicat el seu cas en primera persona i també una taula rodona sobre la situació i els recursos que s'hi destinen a Andorra.

Informa: Neus Vila
Imatges: Anna Romagosa