MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

El Thyssen dissenya una tornada amb visites adaptades i audioguies que vibren per mantenir la distància

www.andorradifusio.ad

Audioguies per respectar la distància, neteja amb ozó, noves maneres d'entendre les activitats i nous discursos on entren en joc col·leccions privades. Segons ha avançat el conservador del Museu Carmen Thyssen Andorra a Ràdio i Televisió d'Andorra, l'equip comença a dissenyar la tornada perquè el visitant se senti segur i a gust en una nova normalitat en què art i territori es donaran la mà més que mai.

A partir d'ara visitar el Museu Carmen Thyssen Andorra es convertirà en una nova experiència. Es podrà reservar hora ja que l'aforament per torn de visita es reduirà a una trentena de persones i s'exposaran menys obres per garantir la distància.

En aquest espai entre persones és on també hi tindran un paper destacat les audioguies. El director artístic i conservador del museu, Guillermo Cervera, explica que estan treballant en un sistema que consisteix en què "si una persona està molt a prop d'una atra, l'audioguia vibri". A més, s'establirà un sistema per netejar-les amb ozó.

D'igual manera es netejaran els elements de la botiga i es disposarà de gel hidroalcohòlic al costat de les pantalles tàctils.

Pel que fa a les activitats no s'hi renuncia però sí que es redissenyen, per exemple, avança Cervera, distribuint-les de 10 en 10 en diferents espais de la sala amb circuits que no es creuïn.

En aquest nou escenari també es volen incloure obres de fons d'art properes i crear diàleg amb altres equipaments i artistes locals per acostar art i territori. Si tot va bé, volen estar llestos a inicis de juliol esperant poder rebre els joves dels esports d'estiu i els primers turistes.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

34.239.149.34